Mobil: +40.746.657.553  / +40.348.419.491  |  office@plusdent.ro  |  Luni-Vineri -12:00-20:00

Echipa clinici Plusdent are o mare experienta practica in realizarea de manopere chirurgicale
Extractii dentare
Interventii chirurgicale parodontale
Rezectii apicale
Odontectomi
Chistectomi
Premolarizari

Boala parodontala afecteaza parodontiul de invelis( gingia) si parodontiul de sustinere( ligament parodontal,cement si os alveolar).Rolul determinant in aparitia bolii parodontale il are placa bacteriana.

Placa bacteriana poate fi vizibila pe suprafetele dentare dupa 1-2 ore fara masuri de igiena orala si realizeaza o acumulare maxima dupa circa 30 de zile. Aceasta placa bacteriana este colonizata de bacterii specifice cavitatii orale si odata mineralizata formeaza tartrul dentar.

Endodontia reprezinta specialitatea stomatologica ce se ocupa de tratarea afectunilor pulpare, tratarea canalului radicular. Cand profunzimea cariei dentare afecteaza sanatatea nervului dentar recurgem la endodontie. Noile tehnici electronice de localizare a apexului (varful radacini) cu ajutorul apex-locatorului precum si tehnici rotative de preparare a canalelor cu sistemele Profile si Protaper si un sistem modern de izolare ,,Diga” usureaza astazi cu mult acest act operator si il transforma intr-un tratament complet si sigur. Utilizarea acestor sisteme cu ace extreme de flexibile permit rezolvarea unor dinti cu canale curbe lucru greu de realizat cu sistemele clasice. Obturatia de canal se realizeaza prin condensarea si injectarea gutapercii in canalului radicular realizand astfel o sigilare tridimensionala. Dupa realizarea obturatiei de canal recomandam acoperirea dintilor tratati endodontic cu corone pentru a preveni fracturarea lor.